POI Missing   

POI Missing

Postby tmusc » Wed Mar 12, 2014 1:22 pm

Hello Everyone, I am relatively new to this GPS programming. I have a Chinese 2 Din GPS unit which has worked fairly well. It came with igo software and recently i have updated to the igo primo. My only problem is that I have no POI available on the map. The files are there on the SD Card. Does anyone know what the issue could be?
tmusc offline


Junior Member



 
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:20 pm
Posts: 13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: POI Missing

Postby filesupload100 » Wed Mar 12, 2014 1:31 pm

You have no POI available on the map, but when you use the "find places" you can find POI's?
Go into Settings-> Map Settings-> Place Markers and check the categories you want to have on the map.
filesupload100 offline


User avatar Elite Member



 
Joined: Mon Nov 12, 2012 5:38 pm
Posts: 822
Location: Israel
Has thanked: 88 times
Been thanked: 1221 times
Age: 63

Re: POI Missing

Postby tmusc » Wed Mar 12, 2014 1:52 pm

There are simply no POI available at all. The unit does not display any on the map and the area to find the POI remains greyed out.
tmusc offline


Junior Member



 
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:20 pm
Posts: 13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: POI Missing

Postby nabi » Wed Mar 12, 2014 2:32 pm

Do you have POI files and where have you put them?
What POI files are we talking about (full name)? When the POI are Nevteq Extended, you also need the normal POI files from Navteq.
nabi offline


Ex Super Mod



 
Joined: Mon Dec 28, 2009 5:22 pm
Posts: 2429
Location: somewhere unknown
Has thanked: 39 times
Been thanked: 229 times

Re: POI Missing

Postby tmusc » Wed Mar 12, 2014 3:13 pm

the poi files are in the "primo2\content\poi" directory and examples of the file names are:

Lets say for Michigan:

USA_Michigan_HERE_2013.q3_131120.poi
USA_Michigan_HERE_Extended_2013.q3.131202_(Rich).poi

I have two files for each state.
tmusc offline


Junior Member



 
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:20 pm
Posts: 13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: POI Missing

Postby nabi » Wed Mar 12, 2014 3:41 pm

Hmm, that is correct and should be so.

Could it be a license issue?
See this thread : general-discussions-about-igo-core-f87/license-for-2013-north-america-maps-t15290.html#p124755, in post #4 you will find a license pack.

I can add that I see sort of resemblance in the issue.
nabi offline


Ex Super Mod



 
Joined: Mon Dec 28, 2009 5:22 pm
Posts: 2429
Location: somewhere unknown
Has thanked: 39 times
Been thanked: 229 times

Re: POI Missing

Postby tmusc » Wed Mar 12, 2014 3:45 pm

Looks like the files have been removed now. Violates the terms of use.
tmusc offline


Junior Member



 
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:20 pm
Posts: 13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: POI Missing

Postby tmusc » Wed Mar 12, 2014 3:47 pm

Just out of curiosity. If you have 2nd quarter maps and use 3rd quarter POI files would that be a problem? This isn't the case here. I am just wondering. In other words if I am using 3rd quarter maps should I be using 3rd quarter POI files.
tmusc offline


Junior Member



 
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:20 pm
Posts: 13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: POI Missing

Postby nabi » Wed Mar 12, 2014 5:07 pm

That should not be a problem.
nabi offline


Ex Super Mod



 
Joined: Mon Dec 28, 2009 5:22 pm
Posts: 2429
Location: somewhere unknown
Has thanked: 39 times
Been thanked: 229 times

Re: POI Missing

Postby tmusc » Wed Mar 12, 2014 5:40 pm

One more question. Do I have to add the path in the sys.ini file to the POI directory or is just assumed to be the location by the igo program?
tmusc offline


Junior Member



 
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:20 pm
Posts: 13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: POI Missing

Postby nabi » Wed Mar 12, 2014 7:35 pm

Needed are the POI (normal plus extended) in the content/POI folder. Stupid remark possibly, but watch the spelling of the folder names.
No sys.txt entry.
Then in settings, you can enable what POI you want visible on the map.

When you go to help-about, you should be able to see the installed maps and POI. Do you see the list and are the file names in black or red or greyed out?
nabi offline


Ex Super Mod



 
Joined: Mon Dec 28, 2009 5:22 pm
Posts: 2429
Location: somewhere unknown
Has thanked: 39 times
Been thanked: 229 times

Re: POI Missing

Postby filesupload100 » Wed Mar 12, 2014 7:44 pm

License pack re-uploaded.

No need to add the path in the sys.txt.
filesupload100 offline


User avatar Elite Member



 
Joined: Mon Nov 12, 2012 5:38 pm
Posts: 822
Location: Israel
Has thanked: 88 times
Been thanked: 1221 times
Age: 63

Re: POI Missing

Postby tmusc » Thu Mar 13, 2014 12:02 am

I just checked the help about and all the files are there. not greyed out or in red or black. it shows all the maps and the poi files
tmusc offline


Junior Member



 
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:20 pm
Posts: 13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: POI Missing

Postby tmusc » Thu Mar 13, 2014 12:40 am

I am starting to think it is a license file issue. How can I resolve this?
tmusc offline


Junior Member



 
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:20 pm
Posts: 13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: POI Missing

Postby filesupload100 » Thu Mar 13, 2014 9:23 am

What version of Primo did you upgrade to, and where did you got it from?
Did you try to use any of the license files suggested on post #12?
filesupload100 offline


User avatar Elite Member



 
Joined: Mon Nov 12, 2012 5:38 pm
Posts: 822
Location: Israel
Has thanked: 88 times
Been thanked: 1221 times
Age: 63

Next

Return to General Discussions about iGO core

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests