Facebook Twitter RSS Feed      

how to change SR on chinese GPS   

Here you post everything that is not related to other forum areas.
stuff like how you like this forum for example ;)

how to change SR on chinese GPS

Postby thehackmeister » Sun Jul 20, 2014 5:30 pm

greetings,

I just replaced a broken lcd screen on my chinese 5" GPS/tablet (ran over by car lol)(see link for model)(Android 4.0,IGO,etc.) and now the display is too big for the screen and only half of the information is visible as if the the resolution is too large including when I turn on IGO myway. I checked in settings and cannot find any way to change reolution or reset to a smaller setting so it fits the window. I redued the font size to "small" but I am still not able to scroll down enough to find everything on the screen and cannot re calibrate since half the information is not visible. How do I access the "programming" to either reset the resolution or chnge window display characteristics to shrink everything to fit the 800x480 screen size? I also noticed the white wire from the battery is not connected to anything and there is no sign that it broke or came unsoldered, is this wire supposed to be unattached or does it need to be soldered to something like a neutral? the +/- wires are connected at the correct spots.. I noticed on the link where I purchesed there is a picture of a screenshot showing a antutucpu master free 2.5 that looks like the information i am trying to get at..is that some type of programming software i need to download in order to access the data on my unit?

Thanks for any help.. :023:

This is the lcd screen that I replaced the original broken with:

http://www.aliexpress.com/item/6-Wholesale-new-ori-5-Inch-AT050TN33-V1-V-1-LCD-display-with-touch-screen-for/1785196539.html

This is my GPS:

http://www.aliexpress.com/item/2013-NEW-5-inch-Car-GPS-Navigation-Android4-0-OS-DDR3-512M-FM-Transmitter-Wifi-8GB/646803958.html
thehackmeister offline


Junior Member



 
Joined: Wed Jul 16, 2014 2:34 am
Posts: 7
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: how to change SR on chinese GPS

Postby filesupload100 » Sun Jul 20, 2014 6:03 pm

For the resolution issue:
Edit the sys.txt (with notepad.exe) at the root of your device.
-Look for the [interface] tag.
-Look for this line under the above tag: resolution_dir="800_480"
-If you have it with other numbers, change it to your resolution. If the line is not there, add it.
-Delete the "save" folder at the root of the program, and turn off the device for 2 minutes.
-Turn on device and start the program
filesupload100 offline


User avatar Elite Member



 
Joined: Mon Nov 12, 2012 5:38 pm
Posts: 961
Location: Israel
Has thanked: 88 times
Been thanked: 1125 times
Age: 59

Re: how to change SR on chinese GPS

Postby thehackmeister » Sun Jul 20, 2014 8:18 pm

Thanks for the reply, i havent checked yet but I'm not sure why the sys file would have changed since everything worked fine before the gps was run over.. is there a chance the new lcd screen could be the issue with how it plugs into the circuit board? maybe not all prongs are aligned?
thehackmeister offline


Junior Member



 
Joined: Wed Jul 16, 2014 2:34 am
Posts: 7
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: how to change SR on chinese GPS

Postby thehackmeister » Sun Jul 20, 2014 8:45 pm

well unfortunately I cannot access the sys txt since I cannot get to the usb mass storage from my cpu. The resolution is so large that I cannot "reach" the menu tab to turn on the usb mass storage.... :022:
thehackmeister offline


Junior Member



 
Joined: Wed Jul 16, 2014 2:34 am
Posts: 7
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: how to change SR on chinese GPS

Postby Fatboyfun » Sun Jul 20, 2014 8:53 pm

Did you buy the wrong resolution screen?
Currently sleeping...
Fatboyfun offline


User avatar Ex Moderator



 
Joined: Mon May 17, 2010 5:34 pm
Posts: 6359
Has thanked: 2 times
Been thanked: 378 times

Re: how to change SR on chinese GPS

Postby thehackmeister » Mon Jul 21, 2014 5:23 pm

Fatboyfun wrote:Did you buy the wrong resolution screen?


good question, I didnt know there was a wrong resolution screen.. i purchased the one in the link above, but it doesnt specify the resolution other than being for a 5" gps:

5 Inch AT050TN33 V1 V.1 LCD display with touch screen for GPS

perhaps something got damaged when the gps was run over? actually i'm surprised it still turned on so i figured i'd get a new screen and see if it works, which so far other than the oversized screen display all programs seem to be working.
thehackmeister offline


Junior Member



 
Joined: Wed Jul 16, 2014 2:34 am
Posts: 7
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: how to change SR on chinese GPS

Postby thehackmeister » Mon Jul 21, 2014 5:42 pm

i think it may be the screen, i just googled the part # for the screen i purchased (dont know why i didnt do this 1st before i bought it!!! :bs_quesexclaim: ) and it looks like it is a 480x272.. would this cause the issue i'm having?


LCD
Moduel
AT050TN33
5"LCD Panel
TFT-LCD
INNOLUX

Overall Demision: 120.7*75.8*3.1 mm
Active Area: 110.88*62.832 mm
Resolution: 480*3(RGB)*272
Viewing Angle(T/B/L/R): 50/70/70/70
Aspect Ratio: 16: 9
Luminance: 300nits
DOT Pitch: 0.077(W)*0.231(H) mm
Pixel Pitch: 110
Power Consumption: 0.875W
Weight: 64G
Operation Temperature: -20~70
Storage Temperature: -30~80
PS: 40 pin
thehackmeister offline


Junior Member



 
Joined: Wed Jul 16, 2014 2:34 am
Posts: 7
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: how to change SR on chinese GPS

Postby thehackmeister » Mon Jul 21, 2014 5:52 pm

i think this is the screen i needed:

[Please Register or Login to download file]

is_customized:Yes Brand Name:EastRising Model Number:ER-TFT050-3 Type:5.0 inch LCD Size:5.0"diagonal Dot Matrix:800x480 Dots Display Color:RGB Background Color:Black Color Outline Dimension:120.90(W)x75.95(H)mm Visual Area:110.80x67.55mm Response Time:12ms Brightness(Typ):300cd/m2 Operating Temperature:-20 c to +70 c is_customized:Yes
thehackmeister offline


Junior Member



 
Joined: Wed Jul 16, 2014 2:34 am
Posts: 7
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: how to change SR on chinese GPS

Postby Fatboyfun » Mon Jul 21, 2014 6:57 pm

Yes it would cause this issue, and the only way to fix it is to buy the correct screen as the resolutions on a PNA type device are fixed and can't be changed to suit different screens.

You could set iGO to use the 480x272 resolution but the rest of the device wouldn't use it.
Currently sleeping...
Fatboyfun offline


User avatar Ex Moderator



 
Joined: Mon May 17, 2010 5:34 pm
Posts: 6359
Has thanked: 2 times
Been thanked: 378 times

Re: how to change SR on chinese GPS

Postby thehackmeister » Tue Jul 22, 2014 12:23 am

Thanks for the replies and assistance! I just ordered a 800x480 resolution 5" TFT LCD screen.. hopefully that solves the issue :023:
thehackmeister offline


Junior Member



 
Joined: Wed Jul 16, 2014 2:34 am
Posts: 7
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time


Return to Chit-Chat

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


cron