Facebook Twitter RSS Feed      

Navcore 9.510 with auto-power-on   

Navcore 9.510 with auto-power-on

Postby Downunder35m » Tue Jul 30, 2013 1:11 am

Tomtom does not seem to care about the endless requests in their own support forum.
But we are lucky as there are still users out there working on improovements.
Although I don't think an automatic power on is a good thing (people leave the TT on the windscreen and wonder why someone breaks into the car),
you always nagged that this feature is a must have.
KEESSIE74 had the same thought and implemented the power on function into a modified kernel.
He also changed the names of the Live models so they show their full name now.
Any credits for these mods go to KEESSIE74 and the ongoing support of DSA8310!

Navcore used and changes done to it:
I used the modified kernel on the current 9.510 Navcore.
Mods from side include :
Custom startup and shutdown images for the widescreen models.
TMC fix included so your RDS receiver will work.
English Kate Loquendo voice with personal mods so you have a working TTS configuration.
Other minor things ;)

How to use it and how does it work??
1: This kernel mod is still considered to be experimental, so it might not work on all models and I need your feedback!
So please, don't just leech it, report back how it performs!
2: Best way to install is on an empty device after making a backup.
3: Download the EXE and start it.
4: Read the instructions within the installer carefully and follow them.
5: Enjoy and report back.

This thread will remain closed for postings, so please leave your feedback in the discussion thread

Note to people spreading the Navcore elsewhere:
Please use my links until a final release is posted by me.
We need to know the downloads to properly judge the received feedback!
If you post it in other forums that I don't visit, please go back to the discussion thread and leave the combined feedback in short form.
Once the final release is out please use your own uploads and keep them alive.


Download the Navcore [Please Register or Login to download file]
Forum rules

[Please Register or Login to download file]

If you find broken links or missing attachments in my postings, please send me PM
Password for all my files: downunder
Downunder35m offline


User avatar Elite Member



 
Joined: Wed Oct 21, 2009 4:44 am
Posts: 4617
Has thanked: 18 times
Been thanked: 561 times

Postby ahmedakhiam » Wed Oct 23, 2013 6:45 pm

Thinks 100%
ahmedakhiam offline


Junior Member



 
Joined: Wed Oct 23, 2013 12:04 pm
Posts: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Postby martyparty » Mon Nov 04, 2013 2:21 pm

Just in the process of testing this new core on my Go 550 Live and so far it looks good. I have set the skin to EMU x50. Voices work OK although I have had trouble getting LIVE services through the built in phone (error 148) but that might be a problem at Tom Ton's end.

Is there a way of changing the shutdown picture and sounds? I quite like the "I'll be back" sound bite but the picture is inappropriate for those of us who have children in the car. Can I change the picture to the normal anti-theft warning but keep the sound bite?

And actually I don't really need a Tom Tom drums sound everytime it powers up either.

Great job though, thanks.

Edited to say I have found the shutdown picture in the root directory as antitheft.bmp so I copied over the old version.
martyparty offline


Junior Member



 
Joined: Thu May 20, 2010 9:54 pm
Posts: 5
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby tendriver » Mon Nov 04, 2013 4:37 pm

martyparty wrote:1. And actually I don't really need a Tom Tom drums sound everytime it powers up either.

2. Edited to say I have found the shutdown picture in the root directory as antitheft.bmp so I copied over the old version.


1. There isn't anything that you can do about this.
2. FFR, you can change the Start-up & Shutdown Images & Sounds in TT Home, Add Traffic, Voices and other services, Images and Icons, & Sounds.

BTW, an antitheft.bmp is for small screen units. For your 550 look for an antitheftW.bmp version. W = for a wide screen.
tendriver offline


User avatar Ex Super Mod



 
Joined: Thu May 20, 2010 4:43 pm
Posts: 12972
Has thanked: 339 times
Been thanked: 618 times

Postby prem21 » Fri Nov 08, 2013 8:17 am

tried this one on my tomtom start. Start up sound is there but not the other one. Need some help if you could please.
prem21 offline


Junior Member



 
Joined: Tue Sep 10, 2013 10:48 pm
Posts: 6
Has thanked: 0 time
Been thanked: 4 times

Postby Downunder35m » Fri Nov 08, 2013 9:03 am

On some devices and emulations you simply won't get those sounds.
Forum rules

[Please Register or Login to download file]

If you find broken links or missing attachments in my postings, please send me PM
Password for all my files: downunder
Downunder35m offline


User avatar Elite Member



 
Joined: Wed Oct 21, 2009 4:44 am
Posts: 4617
Has thanked: 18 times
Been thanked: 561 times

Postby jogo1969 » Sat Nov 09, 2013 11:24 am

it works perfectly on my Tomtom Go 740 Live. I waited a long time option on / off and it's great.

Thank you very much.:041:
jogo1969 offline


Junior Member



 
Joined: Wed Nov 06, 2013 4:09 pm
Posts: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Age: 53

Postby lothalain » Sat Nov 16, 2013 1:47 pm

English Only Please!!

tendriver
Super Mod.
lothalain offline


Junior Member



 
Joined: Sat Nov 19, 2011 10:58 pm
Posts: 4
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby xandriesm » Sun Nov 24, 2013 2:44 pm

So thought I will give this a go. Formatted my TT and made a clean install. The bluetooth option did not work, obviously as my TT does not support bluetooth.
Everything else that should work did except for the voices. None of them would work, though the startup drums and shutdown "I'll be back" worked. Below is my config as I had to revert back to it which is a real pitty.

GetMy-CFG v2.53
===============

DeviceID=xxxxxxxx
DeviceVersionHW=ONE XXL IQ Routes
DeviceSerialNumber=xxxxxxxxx

ApplicationVersionVersionNumber=9510
TTSystem 4509872 bytes, modified 2013/11/24 02:36 PM
PNDNavigator 8177884 bytes, modified 2013/04/28 11:17 AM
BootLoaderVersion=55279
RDS/TMC 'mctx.dat' size 212 bytes
CurrentMap=Southern_Africa_910_4892
CurrentMapVersion=910.4892
HelpFileVersion = 20090617


# - - - - - End - - - - - #
xandriesm offline


Junior Member



 
Joined: Mon Dec 24, 2012 7:43 am
Posts: 24
Location: South Africa
Has thanked: 12 times
Been thanked: 4 times
Age: 56

Postby tendriver » Sun Nov 24, 2013 8:53 pm

xandriesm wrote:1. Formatted my TT and made a clean install.
2. Below is my config as I had to revert back to it which is a real pitty.


1. These were your first 2 mistakes.
2. Now do an overwrite installation.
tendriver offline


User avatar Ex Super Mod



 
Joined: Thu May 20, 2010 4:43 pm
Posts: 12972
Has thanked: 339 times
Been thanked: 618 times

Postby adamhumphrey » Sun Dec 01, 2013 7:22 am

I am trying to download the files are they hosted anywhere else I can get them
adamhumphrey offline


Junior Member



 
Joined: Thu May 20, 2010 3:09 pm
Posts: 23
Location: Weston, New South Wales, Australia, Australia
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Postby Downunder35m » Sun Dec 01, 2013 8:43 am

Links are online and working, so without any info on the problem I would say all is fine...
Forum rules

[Please Register or Login to download file]

If you find broken links or missing attachments in my postings, please send me PM
Password for all my files: downunder
Downunder35m offline


User avatar Elite Member



 
Joined: Wed Oct 21, 2009 4:44 am
Posts: 4617
Has thanked: 18 times
Been thanked: 561 times

Postby adamhumphrey » Mon Dec 02, 2013 7:58 am

I get redirected to link.in and it states that the visitor password is incorrect. I even joined the link.in to see if that fixes it but it hasn't.
adamhumphrey offline


Junior Member



 
Joined: Thu May 20, 2010 3:09 pm
Posts: 23
Location: Weston, New South Wales, Australia, Australia
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Postby Downunder35m » Mon Dec 02, 2013 9:23 am

Well if you get to link.in than you clicked on an ad and not on the link...
If in doubt use Jdownloader...
Forum rules

[Please Register or Login to download file]

If you find broken links or missing attachments in my postings, please send me PM
Password for all my files: downunder
Downunder35m offline


User avatar Elite Member



 
Joined: Wed Oct 21, 2009 4:44 am
Posts: 4617
Has thanked: 18 times
Been thanked: 561 times

Postby tendriver » Mon Dec 02, 2013 3:49 pm

adamhumphrey wrote:I get redirected to link.in and it states that the visitor password is incorrect


Enter the password downunder in this gray visitor password box.
tendriver offline


User avatar Ex Super Mod



 
Joined: Thu May 20, 2010 4:43 pm
Posts: 12972
Has thanked: 339 times
Been thanked: 618 times

Next

Return to > Navcores 9 for TomTom Devices

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest