Facebook Twitter RSS Feed      

TomTom Official SpeedCams 22-05-2020   

Postby Downunder35m » Fri Jul 26, 2013 8:30 am

goro11 wrote:in the update of yesterday there are just AZ and IT. Where are the other countries?

The updates are received from users that pay for the cam updates.
The updates are not released in real time, so it depends on what and when we get access to newer files.
No speed cams are included in any map ;)

Personal note:
Due to changes in TT's way of handling speed cams recent "updates" have shown that the amount of actual cams has been reduced, as confirmed by the file size.
If you have a collection of older files it might be worth checking for the biggest file of recent updates in case you find missing cams everywhere.
I can only speak for the little area I drive around but I found that in recent updates many old cam locations are gone even though the cam is still active in the real world.
Also noted that even in the latest updates (for AU) some cams are still shown for area where there never was a cam in the real world.
Don't overestimate speed cam files, no matter if TT or from other sources!
Just keep one little thing in the back of your mind: You only need a speed cam warning if you don't pay attention or ignore road sings/road rules ;)
Forum rules

[Please Register or Login to download file]

If you find broken links or missing attachments in my postings, please send me PM
Password for all my files: downunder
Downunder35m offline


User avatar Elite Member



 
Joined: Wed Oct 21, 2009 4:44 am
Posts: 4617
Has thanked: 18 times
Been thanked: 529 times

Postby Downunder35m » Sat Oct 19, 2013 8:43 am

But all you people actually realise we have a dedicated button to leave a thanks??
It is nicely placed in the left corner under every posting in the forum.....
And the best thing is: It actually works, so why not bloody use it??? ;)
Forum rules

[Please Register or Login to download file]

If you find broken links or missing attachments in my postings, please send me PM
Password for all my files: downunder
Downunder35m offline


User avatar Elite Member



 
Joined: Wed Oct 21, 2009 4:44 am
Posts: 4617
Has thanked: 18 times
Been thanked: 529 times

Re: TomTom Official Speedcams 10.06.2014

Postby peppe98 » Thu Jun 12, 2014 11:00 am

how can i activate these autovelox on android?
peppe98 offline


Junior Member



 
Joined: Sun Jun 08, 2014 8:53 pm
Posts: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TomTom Official Speedcams 10.06.2014

Postby tendriver » Thu Jun 12, 2014 2:48 pm

peppe98 wrote:how can i activate these autovelox on android?

Welcome to navitotal!!
Please refer to Navitotal's Android Navigation section: android-navigation-f162/
tendriver offline


User avatar Ex Super Mod



 
Joined: Thu May 20, 2010 4:43 pm
Posts: 12974
Has thanked: 339 times
Been thanked: 620 times

Re: TomTom Official Speedcams 12.06.2014

Postby jumperger » Mon Jun 16, 2014 6:59 pm

Hi,
you say it is illegal to use speedcam in France, in the listed countries there is France.
Does this mean that in the database french speedcams are listed and work, but you have to switch the warning function off?
Or does it mean that there are no entries for France?

Thank's
jumperger
jumperger offline


User avatar Junior Member



 
Joined: Wed Dec 30, 2009 9:24 pm
Posts: 29
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: TomTom Official Speedcams 12.06.2014

Postby tendriver » Mon Jun 16, 2014 9:00 pm

jumperger wrote:1. you say it is illegal to use speedcam in France, in the listed countries there is France.
2. Does this mean that in the database french speedcams are listed and work, but you have to switch the warning function off?
3. Or does it mean that there are no entries for France?


1. Correct & correct!
2. NO!
3. NO, it means that the French files warn about a speed cam "Danger Zone" instead of a speed cam exact location.

Click here: [Please Register or Login to download file]
tendriver offline


User avatar Ex Super Mod



 
Joined: Thu May 20, 2010 4:43 pm
Posts: 12974
Has thanked: 339 times
Been thanked: 620 times

Re: TomTom Official Speedcams 24.07.2014

Postby verdugo2009 » Mon Jul 28, 2014 6:56 am

Hi do we need any meta file to actívate these speedcams?? because i activated them but not working.
verdugo2009 offline


Junior Member



 
Joined: Tue Jul 27, 2010 9:47 pm
Posts: 16
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: TomTom Official Speedcams 24.07.2014

Postby tendriver » Mon Jul 28, 2014 3:32 pm

verdugo2009 wrote:1. Hi do we need any meta file to actívate these speedcams??
2. because i activated them but not working.

1. Yes. Please read the installation instructions in post 1 of this thread.
2. An ov2.dct file in the map folder confirms that the cam has been patched.
I do not give help by PM. It deprives our other members of a chance to learn. Please post your issue in the appropriate forum/thread. You will get an answer.
tendriver offline


User avatar Ex Super Mod



 
Joined: Thu May 20, 2010 4:43 pm
Posts: 12974
Has thanked: 339 times
Been thanked: 620 times

Re: TomTom Official SpeedCams 28.07.2015

Postby cbx200 » Mon Sep 07, 2015 12:31 pm

Dear tendriver and colleagues

I have had severe problems when installing the premium cams of DE and ES in my map folder. I have tomtom XXL. I copied in the map folder the premium maps and activated them with fastactivate without any problem but afterwards once restarted, the device completely failed to find a single satellite. It just said signal lost xxx seconds/minutes ago. Additionally, and surprisingly, the patched premium camera files were not anymore in my map folder. I had previously copied my original ttgo file in the map folder.
Luckily I managed to get the satellite signal back by emptying a folder (i do not remember now the name but i had to do with the satellite signal/positioning) and rebooting the device by pressing the start button for about 20 seconds. Before i tried to re install the fix gps app from both tomtom home and fast activate.
I have the latest navecore (as perf rtomtom home) and also the laterst available map for europe south

Any help on what has happened and /or how to install the premium cams will be highly appreciatted
cbx200 offline


Junior Member



 
Joined: Sun Aug 16, 2015 12:20 pm
Posts: 11
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: TomTom Official SpeedCams 28.07.2015

Postby tendriver » Mon Sep 07, 2015 4:22 pm

cbx200 wrote:Dear tendriver and colleagues
1. I have had severe problems when installing the premium cams of DE and ES in my map folder. I have tomtom XXL. I copied in the map folder the premium maps and activated them with fastactivate without any problem but
2. afterwards once restarted, the device completely failed to find a single satellite. It just said signal lost xxx seconds/minutes ago.
3. Additionally, and surprisingly, the patched premium camera files were not anymore in my map folder. I had previously copied my original ttgo file in the map folder.
Luckily I managed to get the satellite signal back by emptying a folder (i do not remember now the name but i had to do with the satellite signal/positioning) and rebooting the device by pressing the start button for about 20 seconds. Before i tried to re install the fix gps app from both tomtom home and fast activate.
4. I have the latest navecore (as perf rtomtom home) and also the laterst available map for europe south
Any help on what has happened and /or how to install the premium cams will be highly appreciatted

1. This is not unusual after a full setup update.
2, Same answer as point 1.
3. TT Home won't/ can't delete anything without human approval.
4. Navcore 9.510 & Europe South 955.6746??
I do not give help by PM. It deprives our other members of a chance to learn. Please post your issue in the appropriate forum/thread. You will get an answer.
tendriver offline


User avatar Ex Super Mod



 
Joined: Thu May 20, 2010 4:43 pm
Posts: 12974
Has thanked: 339 times
Been thanked: 620 times

Re: TomTom Official SpeedCams 28.07.2015

Postby cbx200 » Mon Sep 07, 2015 5:45 pm

thanks for the answers tendriver,
Just to make sure I understand what you mean:
I think I didnt make a full setup update, I just had Europe South 955.6746 and the latest navcore provided by TomTom for the XXL (I cant remember the reference as I donk have the device with me now). This worked alright until I copied (in the map folder) and activated the premium cams for DE and ES.
Once those cams were activated and tomtom restarted, I could not find any satellite, besides, when using windows explorer the files for the cams were not anymore in the maps folder (I know that TT home would not have deleted them)
I am now kind of afraid to try copying and activating the premium cams as I dont want to go through the same problem.

PS. I am not sure what do you refer above "2, Same answer as point 1."
cbx200 offline


Junior Member



 
Joined: Sun Aug 16, 2015 12:20 pm
Posts: 11
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: TomTom Official SpeedCams 28.07.2015

Postby cbx200 » Tue Sep 08, 2015 4:25 pm

tendrive, for the sake of completness, indeed the navcore and maps are 9.510 and Europe_South 955.674 respectively
The XXL works fine again
How do you think I can safely install the premium cams?

I just followed the manual as per post 1 with the results I already reported ie after cams activation the device could not find any satellite at all and the premium cam files "dissapeared" from the map folder
cbx200 offline


Junior Member



 
Joined: Sun Aug 16, 2015 12:20 pm
Posts: 11
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: TomTom Official SpeedCams 24.12.2015

Postby paulscredits » Mon Dec 28, 2015 6:12 pm

hi and great thanks but can you tel me where in witch folder i should put these files in ?

thanks in advanced
paulscredits offline


Junior Member



 
Joined: Mon Dec 21, 2015 7:02 pm
Posts: 14
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: TomTom Official SpeedCams 24.12.2015

Postby fredderf » Mon Dec 28, 2015 6:33 pm

paulscredits wrote:hi and great thanks but can you tel me where in witch folder i should put these files in ?

thanks in advanced


Copy the relevant SpeedCam files into the relevant map folder
fredderf offline


Administrator



 
Joined: Sun Nov 17, 2013 2:23 pm
Posts: 2495
Location: UK
Has thanked: 287 times
Been thanked: 2518 times

Re: TomTom Official SpeedCams 03.05.2016

Postby fredderf » Thu May 05, 2016 12:58 pm

magicone58 wrote:Can't find a 'Thanks button'


See the thumbs up button over there next to the quote button----->
fredderf offline


Administrator



 
Joined: Sun Nov 17, 2013 2:23 pm
Posts: 2495
Location: UK
Has thanked: 287 times
Been thanked: 2518 times

PreviousNext

Return to > Speedcams

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest