Facebook Twitter RSS Feed      

Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8   

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby jtrosky » Sat Jun 11, 2016 4:36 pm

Your exiting maps should work fine - unless you were running a REALLY old version of iGo8... If you were running iGo 8.3.x, then the maps will work fine.

I would just try with your existing maps/pois first. If you have issues, let me know and I'll see if I can help you get some newer maps.

Sent from my HP SlateBook 10 x2 PC using Tapatalk
jtrosky offline


Senior Member



 
Joined: Tue Jul 30, 2013 12:05 pm
Posts: 315
Has thanked: 11 times
Been thanked: 111 times

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby bluffen » Sat Jun 11, 2016 4:57 pm

I just opened the "crach file" on the SD card, the one that came pre installed....

Could this be something?

"WinCE CallStack snapshot (function names unknown - map file \SDMMC\igo8\iGO8.map not found):"
bluffen offline


Junior Member



 
Joined: Sat Jun 11, 2016 12:58 pm
Posts: 16
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby jtrosky » Sat Jun 11, 2016 5:01 pm

Actually, that error is "normal". It's always there and can be ignored. However, if you post the contents of the rest of the crash file, it might help. My guess is that it's some sort of Access violation error, which doesn't really tell us much, but some of the other contents of the crash file might help. It's also possible that the crash file contains data from old crashes. Should probably check the date on the crash file to see if it's current data. And like I said, post the last crash from the crash file.

Although, at this point it probably doesn't really matter the exact cause since we're just setting everything up from scratch. Plus, you'll have Primo now, which is nicer than iGo 8 anyway...

Sent from my HP SlateBook 10 x2 PC using Tapatalk
jtrosky offline


Senior Member



 
Joined: Tue Jul 30, 2013 12:05 pm
Posts: 315
Has thanked: 11 times
Been thanked: 111 times

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby bluffen » Sat Jun 11, 2016 5:12 pm

Oh, ok....damn...i dont want to waist your time with a lot of reports if it does not help...: (

But here it is..

Is the version of primo i have downloaded newer then the igo8 i have?

Does the maps that i have for igo8 work om this primo 2.4 ?

Im going to the states in 2 weeks, and really need to get this to work :(
"------------------------------------------------------
------------------------------------------------------
------------------ Crash Log Begin -------------------


Current System time: "2003-01-01 04:00:14"
Build: 8.3.4.102680 Built @ Aug 13 2009 - 15:49:18

Memory Stats:

FreeMemory: 94 MB, 36 KB, 0 B
TotalUseableMemory: 130 MB, 52 KB, 0 B
MaxMemory: 132 MB, 0 KB, 0 B
ReservedMemory: 4 MB, 0 KB, 0 B
ActualCacheSize: 0 MB, 868 KB, 408 B
GarbageSize: 0 MB, 868 KB, 408 B



--------------------------------------------------------------------------
Process Name PID BaseAddr ParentPID PrioBase
--------------------------------------------------------------------------
iGO8.exe 0xffcbac82 0x10000000 0x00000000 0x00000003
--------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------
Modules Name BaseAddr BaseSize
--------------------------------------------------
oleaut32.dll 0x03800000 0x0002f000
ole32.dll 0x03830000 0x0002e000
toolhelp.dll 0x03ed0000 0x00005000
coredll.dll 0x03f70000 0x0008d000
--------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------
Threads TID BasePrio DeltaPrio
--------------------------------------------------------------
0xffcb0d16 251 0
--------------------------------------------------------------


Exception: 0xc0000005
At address: 0x03fc567c
Access violation writing address: 0x10820000
0x03fc567c (A)


WinCE CallStack snapshot (function names unknown - map file \SDMMC\igo8\iGO8.map not found):

0x1059d11c (A)
0x1059d038 (A)
0x1059c488 (A)
0x1059c584 (A)
0x100166c0 (A)
0x1001668c (A)
0x03faca28 (A)
0x03fb4538 (A)
0x8000af8c (A)
0x80034d70 (A)
0x8000edb0 (A)
0x8000aea4 (A)
0x03fc567c (A)
0x1044fd64 (A)
0x10013720 (A)
0x1001414c (A)
0x10493384 (A)
0x10495dc4 (A)
0x10495ccc (A)
0x104a1258 (A)
0x1049e93c (A)
0x1001940c (A)
0x1001e4cc (A)
0x1016d8cc (A)
0x10043068 (A)
0x1017b370 (A)
0x1017b3e4 (A)
0x1016ae8c (A)
0x1016d958 (A)
0x1016ea08 (A)
0x1001c08c (A)
0x100160c8 (A)
0x10016634 (A)
0x1063b814 (A)
0x03f8dedc (A)


Global status:

bInFocus: 1
bMouseDown: 0
bInLogic: 0
bInRender: 0
CurrentState[128]:
GPS Pos: (0.000000,0.000000)
Camera: pos:(0.000000,0.000000) rot:0 persp:0 zoom:0.000000 eng=0)


------------------- Crash Log End --------------------
------------------------------------------------------
------------------------------------------------------"
bluffen offline


Junior Member



 
Joined: Sat Jun 11, 2016 12:58 pm
Posts: 16
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby jtrosky » Sat Jun 11, 2016 5:19 pm

Yes, you downloaded iGo Primo, instead of iGo 8. It's significantly different than iGo 8. iGo Primo is the successor to iGo 8 (basically, it's iGo 9). Initially, I was reluctant to upgrade to iGo Primo from iGo 8, but I much prefer Primo. It's more powerful and has a lot of features that iGo 8 did not. Although, it also requires more RAM and CPU than iGo8 (iGo 8 is a little faster - animation is a little smoother, etc).

It looks like your unit has enough RAM to support iGo Primo, so I'd try it out if I were you. If it doesn't work for some reason or you decide that you liked iGo 8 better, we can always go back to iGO 8 (I have some versions I can share with you).

Since you were running iGo 8.3.4, the maps you used for iGo 8 will also work with iGo Primo.

I honestly can't tell what the issue was from that crash log. I suspect it had issues reading or writing to the SD card for some reason. Hopefully, it was just an SD card issue and not an issue with the SD card reader in your GPS unit. We'll know soon enough though. :-)

Sent from my HP SlateBook 10 x2 PC using Tapatalk
jtrosky offline


Senior Member



 
Joined: Tue Jul 30, 2013 12:05 pm
Posts: 315
Has thanked: 11 times
Been thanked: 111 times

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby bluffen » Sat Jun 11, 2016 5:24 pm

Hehe :)
At this point i just want my gps to work, i noticed that my computer wants to search my device for "problems with files" when i plug the gps to the USB...?!

Do you have any better versions for me then the one i just downloaded?
As i said, i just want the gps to work with the USA map...i really dont care for all the extra functions, i never use them anyway..
bluffen offline


Junior Member



 
Joined: Sat Jun 11, 2016 12:58 pm
Posts: 16
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby jtrosky » Sat Jun 11, 2016 5:38 pm

No, the version you downloaded is my preferred version (9.6.13.405512). Some of the features are really useful - such as the little icon on the screen when you are on the highway - when you press it, it shows you how far until the next exit and what gas, food and service stations are available at that exit. Stuff like that. And Primo just looks better graphically (in my opinion).

If Windows is telling you that it detected an issue with your SD card and want's to check it, that means that there is some corruption on the card. That will all go away when you format it though.

Also, make sure to "eject" the SD card from windows (right click on the SD card drive letter and click Eject) before you remove it - that alone can cause corruption if you don't do that.

Sent from my HP SlateBook 10 x2 PC using Tapatalk
jtrosky offline


Senior Member



 
Joined: Tue Jul 30, 2013 12:05 pm
Posts: 315
Has thanked: 11 times
Been thanked: 111 times

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby bluffen » Sat Jun 11, 2016 6:18 pm

Oh!
what would i do without you man!!!!!Sounds Great!

Can i somehow maby send you the file of my POI, its only one place a have as a favourite, could you maby then just give me the coordinates to the place??
bluffen offline


Junior Member



 
Joined: Sat Jun 11, 2016 12:58 pm
Posts: 16
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby bluffen » Sat Jun 11, 2016 6:32 pm

Do i need to do anything with the GPS device itself?
Or will it automaticly start the program when i insert the SD card?
bluffen offline


Junior Member



 
Joined: Sat Jun 11, 2016 12:58 pm
Posts: 16
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby jtrosky » Sat Jun 11, 2016 6:51 pm

You just need to make sure that the iGo executable (.exe file) is named the same as it was in iGo8 (your GPS device is looking for that .exe name). Also, make sure to use the Primo executable with the _WD filename. The other one is for Chinese maps only.

if you want to send me the nng\save\favorites.dat file, I can get whichever favorites you want out of it. Send it to "[email protected]", along with whatever favorite you want the data for.

Sent from my HP SlateBook 10 x2 PC using Tapatalk
jtrosky offline


Senior Member



 
Joined: Tue Jul 30, 2013 12:05 pm
Posts: 315
Has thanked: 11 times
Been thanked: 111 times

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby bluffen » Sat Jun 11, 2016 7:20 pm

Ok, so i change the name, primo2.exe to igo8.exe....but im not sure what you mean with the _WD filname..there is no file with that ending...

I have sent you the file =)
bluffen offline


Junior Member



 
Joined: Sat Jun 11, 2016 12:58 pm
Posts: 16
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby bluffen » Sat Jun 11, 2016 7:29 pm

F#¤%k, i just did like it said in the instruction, extracted and copy to the SD card, and inserted it to the gps, but i STILL get the same massage..????????????
bluffen offline


Junior Member



 
Joined: Sat Jun 11, 2016 12:58 pm
Posts: 16
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby bluffen » Sat Jun 11, 2016 7:39 pm

What if i copy it directly to the device internal storage?
Is there any difference?
bluffen offline


Junior Member



 
Joined: Sat Jun 11, 2016 12:58 pm
Posts: 16
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby jtrosky » Sat Jun 11, 2016 7:43 pm

Ok, maybe you downloaded a different file than I thought. I thought that you were downloading the version of Primo that I shared in this post:

http://www.navitotal.com/viewtopic.php?p=150210#p150210

It has 2 executables in it, "MobileNavigator_9.6.13.405512CN.exe" and "MobileNavigator_9.6.13.405512WD.exe".

But regardless, let's not worry about that for now...

We have one of the following problems right now:

1. Your GPS device is not able to read the SD card (bad SD card reader?)
2. Your GPS device is trying to run an executable that doesn't exist (or that is in a different location than it's expecting).

It's really hard to troubleshoot without knowing the exact GPS device you have. Does the GPS device allow you to configure the executable name to run anywhere? Also, can you please confirm exactly where the igo8.exe executable is on the SD card? Would be very helpful to see the contents of your SD card....

Sent from my HP SlateBook 10 x2 PC using Tapatalk
jtrosky offline


Senior Member



 
Joined: Tue Jul 30, 2013 12:05 pm
Posts: 315
Has thanked: 11 times
Been thanked: 111 times

Re: Please Need Help!! Application data is missing!!!!IGO8

Postby jtrosky » Sat Jun 11, 2016 7:47 pm

Oh - I almost forgot - make sure you are using the sys.txt file from your original SD card - it may contain info needed to make it work on your device.

You will, however, have to remove the line skin="ui_igo8" line since we're not running iGo8 anymore. I think the rest of the lines are OK for Primo.

Sent from my HP SlateBook 10 x2 PC using Tapatalk
jtrosky offline


Senior Member



 
Joined: Tue Jul 30, 2013 12:05 pm
Posts: 315
Has thanked: 11 times
Been thanked: 111 times

PreviousNext

Return to Program (+data.zip+branding.zip+license)

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest