Facebook Twitter RSS Feed      

HELP! My Mio Moov device won't boot or connect to USB!   

Postby vanderkeb » Wed Aug 29, 2012 2:23 pm

JTAG is a solution for Mio Moov 500?
vanderkeb offline


Junior Member



 
Joined: Wed Aug 29, 2012 12:19 pm
Posts: 4
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Fatboyfun » Wed Aug 29, 2012 2:37 pm

Yes if you have access to the cable and jtag software + firmware files, I suspect you wiped everything from the device including the bootloader, if you cannot get any life into it, then jtag is probably your only option
Fatboyfun offline


User avatar Ex Moderator



 
Joined: Mon May 17, 2010 5:34 pm
Posts: 6359
Has thanked: 2 times
Been thanked: 378 times

Postby vanderkeb » Wed Aug 29, 2012 5:04 pm

thank you for your answer. I will let you know when I'll start playing with jtag and my mio.
vanderkeb offline


Junior Member



 
Joined: Wed Aug 29, 2012 12:19 pm
Posts: 4
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby cp6ija » Wed May 29, 2013 10:32 pm

Please tell me what tool or wire to use to make that pin9->gnd touch? is it something special or just wire? Thnx, i have the same problem...


Updt... I did it without pin9 and gnd... i used disk genius with on off switch combination to get flash rom, did rebuild partitions and recover files, mixed thouse files with "visual_GPS_v115.01.rar" without c520 folder and files and folders from device... restarted 5 sec.... on... igo8 started with no problem...
cp6ija offline


Junior Member



 
Joined: Tue Jul 10, 2012 11:50 am
Posts: 3
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Fatboyfun » Wed May 29, 2013 11:49 pm

cp6ija wrote:I did it without pin9 and gnd... i used disk genius with on off switch combination to get flash rom, did rebuild partitions and recover files, mixed thouse files with "visual_GPS_v115.01.rar" without c520 folder and files and folders from device... restarted 5 sec.... on... igo8 started with no problem...


I suspect you'll have to explain that in detail to another member...
Currently sleeping...
Fatboyfun offline


User avatar Ex Moderator



 
Joined: Mon May 17, 2010 5:34 pm
Posts: 6359
Has thanked: 2 times
Been thanked: 378 times

Postby cp6ija » Thu May 30, 2013 8:54 am

pc program diskgenius, detekted device when i was duing on-off button switch, so i made little playing with button, when stays in reset position for 5 sec, switch on, wait for orange picture, whait for yellow squares start switching between reset and on with delay but so small that in one point lcd goes black,in that moment go to on and right away off pc detects mio m400 as usb flash rom 2bg partition but i didnt see it in my computer, when i look in to diskgenius i saw disk with one partition but unreadable, i did rebuild partition in "MBR" mode with "whole disk" and "search all sectors" options and then recovery files with "from deleted partition" option, "save all" after all and i did reset and turn on, mio say no visual.ins i think, so i downloaded visuals and desktop from "visual_GPS_v115.01.rar" copyed it on again with "on,reset, on,off" copyed igo8 folder and files from restore folders, reset, on and its working, not fully, but my mio has igo that works, its still not recognized when pluged on pc, mio unlock and other programs dont see it but its working..
cp6ija offline


Junior Member



 
Joined: Tue Jul 10, 2012 11:50 am
Posts: 3
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Fatboyfun » Thu May 30, 2013 9:42 am

If you have file system access on your device, connect to the PC and run \windows\usbscreen.exe, it should go to connect mode.
Fatboyfun offline


User avatar Ex Moderator



 
Joined: Mon May 17, 2010 5:34 pm
Posts: 6359
Has thanked: 2 times
Been thanked: 378 times

Postby cp6ija » Thu May 30, 2013 10:13 am

5461

this is what i see when i connect it to pc with reset-on-reset-on mode...
cp6ija offline


Junior Member



 
Joined: Tue Jul 10, 2012 11:50 am
Posts: 3
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Fatboyfun » Thu May 30, 2013 11:06 am

You will need to do this on the device itself, you have no access to the windows directory from your PC, use total commander or similar.
Fatboyfun offline


User avatar Ex Moderator



 
Joined: Mon May 17, 2010 5:34 pm
Posts: 6359
Has thanked: 2 times
Been thanked: 378 times

Postby Jjaipur » Wed Jul 24, 2013 3:38 pm

Thanks Fatboyfun... This procedure just saved my Mio moov 200...:dance:
Jjaipur offline


Junior Member



 
Joined: Mon Jul 22, 2013 6:22 pm
Posts: 2
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Fatboyfun » Wed Jul 24, 2013 5:32 pm

For the record, which procedure worked?
Fatboyfun offline


User avatar Ex Moderator



 
Joined: Mon May 17, 2010 5:34 pm
Posts: 6359
Has thanked: 2 times
Been thanked: 378 times

Postby Jjaipur » Tue Jul 30, 2013 12:17 pm

Fatboyfun wrote:For the record, which procedure worked?


This one:

Another thing to try is to get an SD card and create a "Cobia" folder on it that corresponds to the list below. Next, copy FileManCE2.zip to that folder and rename it to Auto.exe. Finally, put the device's power switch in the reset position, then in the on position, and as soon as the "USB connection" screen is shown (if it's shown), insert the SD card. If it works, the FileMan file browser will launch. At that point, undo the file & folder changes that you did to the flash drive.
Jjaipur offline


Junior Member



 
Joined: Mon Jul 22, 2013 6:22 pm
Posts: 2
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby msternie » Tue Aug 13, 2013 4:49 pm

Hello

I have a problem with a Mio Moov S505.
I come in the blue screen menu. But it is only the error.
5661
what is wrong?
Is the bootloader broken?

thanks
msternie offline


Junior Member



 
Joined: Tue Aug 13, 2013 3:59 pm
Posts: 12
Location: Bennewitz
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Age: 37

Postby Fatboyfun » Tue Aug 13, 2013 5:09 pm

Doesn't look like the boot loader is corrupt as there is something legible on the screen.
The words mountdisk fail suggest a failed internal flash disk, especially if this screen just appeared one day, however was there anything you did to get to this state?

Normally the blue upgrade screen only appears after you put it into upgrade mode.
Fatboyfun offline


User avatar Ex Moderator



 
Joined: Mon May 17, 2010 5:34 pm
Posts: 6359
Has thanked: 2 times
Been thanked: 378 times

Postby msternie » Tue Aug 13, 2013 6:12 pm

I bought one Mio Moov S505. The navigation of the previous owner had made a mistake in describing. It is a Becker 9.6.8.247703 it. Unfortunately, in English. Now I wanted to because the German language file and add a new card. But unfortunately I'm not on it via USB. 've Tried it on several computers, but unfortunately without success.
Unfortunately, the Becker software were put on because internal memory.
Unfortunately recognizes the Navi no SD card or accesses this.

Infomation for Becker software
Software Version: BDC03 R1
OS Version: SEEKER.R16.00.0773.STF128M
SW Version: 9.6.8.247703

Well I have a solution for the problem and searched the blue screen with the menu found.
msternie offline


Junior Member



 
Joined: Tue Aug 13, 2013 3:59 pm
Posts: 12
Location: Bennewitz
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Age: 37

PreviousNext

Return to Mio Device Unlock

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest