Facebook Twitter RSS Feed      

Peaklife GPS   

Here you post everything that is not related to other forum areas.
stuff like how you like this forum for example ;)

Peaklife GPS

Postby oldrider » Sun Oct 14, 2012 11:23 pm

Hi All,

I am a complete ignoramus when it comes to GPS/Satnav. I ordered a Peaklife 3.5" GPS from Ankaka, a Hong Kong based Chinese company. It arrived minus the User manual and a couple of other pieces. I've requested they send me a copy but in the meantime I was wondering if anyone may have a link to a site where I can down load it or, failing that, may be able to email a copy (PDF possibly)?

I would also like to know how to download maps and use them on the GPS.... in fact anything about how to use one. Have read a couple of threads on here and, to be honest, am completely lost. It's like an alien language. Can anyone help point me in the right direction?

Regards,

John
oldrider offline


Junior Member



 
Joined: Sun Oct 14, 2012 10:38 pm
Posts: 4
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby chas521 » Mon Oct 15, 2012 12:36 pm

oldrider wrote:Hi All,

I am a complete ignoramus when it comes to GPS/Satnav. I ordered a Peaklife 3.5" GPS from Ankaka, a Hong Kong based Chinese company. It arrived minus the User manual and a couple of other pieces. I've requested they send me a copy but in the meantime I was wondering if anyone may have a link to a site where I can down load it or, failing that, may be able to email a copy (PDF possibly)?

I would also like to know how to download maps and use them on the GPS.... in fact anything about how to use one. Have read a couple of threads on here and, to be honest, am completely lost. It's like an alien language. Can anyone help point me in the right direction?

Regards,

John


First of all, did you try doing a Google search regarding your device? Secondly, does your device come with a nav program? If so, which one? What are your device's specifications? Can you link us?
If it ain't broke don't fix it!
ALWAYS BACK-UP YOUR FILES/FOLDERS BEFORE MAKING EDITING CHANGES!

Please do NOT post any thanks. Simply press the hand icon with the "thumb up" which is the thank you button.
chas521 offline


User avatar Ex Moderator



 
Joined: Sat May 15, 2010 8:50 pm
Posts: 5335
Location: Long Island, NY
Has thanked: 58 times
Been thanked: 1035 times

Postby oldrider » Mon Oct 15, 2012 10:37 pm

Chas521,
It appears that the Peaklife GPS runs iGO8. The specifications are as follows:
System Ver:0.7DA.0276
Platform: Samsung S3C2416
Flash: 2G/bytes
Ram: 128M/bytes
HW: C53LOPO4G756_L26A V1.4
SW: a12.b914.c0.d2.e0.f0.g1
Compiled; Apr10 2012 - 17.37:52

I am limited to what I can do as I wasn't supplied with a usable charger or user manual. I would like to get to know the device and work my way around using it as I'm going away in December and would like to be able to use it on my trip. I received an email from the supplier today stating that they are sending the missing pieces to me. I did do a google search and found loads of sites selling them and a few sites with reviews but none with a downloadable user guide. I have noticed some clips on youtube so will have a look and see if there is any info to be gleaned. Thanks for your response. Hope the details I've given are of use to you, no doubt doubt I will learn a lot over the next few weeks/months but, as it is at the moment, they don't mean a huge amount to me! As for 'can I link us', I refer you to my last sentence:scratch_one-s_head_
Regards John
oldrider offline


Junior Member



 
Joined: Sun Oct 14, 2012 10:38 pm
Posts: 4
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby chas521 » Tue Oct 16, 2012 12:50 pm

John,
Correct me if I'm wrong, but didn't your new device come with a GPS navigation program? If so, aren't the maps part of he program? Why would you need to upgrade it now? Besides you need a USB cable to do change anything. Wait until you get it.
If it ain't broke don't fix it!
ALWAYS BACK-UP YOUR FILES/FOLDERS BEFORE MAKING EDITING CHANGES!

Please do NOT post any thanks. Simply press the hand icon with the "thumb up" which is the thank you button.
chas521 offline


User avatar Ex Moderator



 
Joined: Sat May 15, 2010 8:50 pm
Posts: 5335
Location: Long Island, NY
Has thanked: 58 times
Been thanked: 1035 times

Postby oldrider » Tue Oct 16, 2012 7:09 pm

Chas,

I think you may have misinterpreted what I was after. I don't want to upgrade my GPS, I was
simply requesting some help with learning to use it as when I received it there was no user
manual and no car charger or mount. With the limited battery power remaining I have ascertained
it's operating system (iGO8) and also know that it has UK maps loaded. What I was after, on this
forum, was to see if someone could send me a copy of a user guide by email. The only 'upgrade' I
would like is a download (and advice on how to do it) of an Australian map compatible with the
Peaklife that I can use in December when I go there. I guess it's all academic now as I have to
wait for the user guide and car charger from Hong Kong. Unless it is chargable from my laptop via
USB or I can buy a mains charger for it here in the UK.

I was advised to look on this forum for information by a user of both this site and Horizons
Unlimited as I really am a total novice to GPS/Satnav use. I've only just got used to paper maps
having upgraded from papyrus scrolls a couple of years back! :confused:

Thanks for you interest and response to my cry for help.

John
oldrider offline


Junior Member



 
Joined: Sun Oct 14, 2012 10:38 pm
Posts: 4
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby chas521 » Tue Oct 16, 2012 7:23 pm

John,
Sorry if I misunderstood, actually I did - my bad. I doubt that anyone here has the user manual that you need. I hope that Hong Kong gets to you very quickly. Unfortunately, you presently have a "real" iGO8 program on your device and that causes somewhat of a problem in putting on new maps. The license that comes with your program is from the manufacturer and the only way you can update a map is from their site. We offer cracked programs with cracked licenses so they accept our maps. If you would like to try when ready, we'll point you to our programs and maps. When you get the USB cable, make a complete back up of your device's files/folders. The same for the SD card or simply get a new one.
If it ain't broke don't fix it!
ALWAYS BACK-UP YOUR FILES/FOLDERS BEFORE MAKING EDITING CHANGES!

Please do NOT post any thanks. Simply press the hand icon with the "thumb up" which is the thank you button.
chas521 offline


User avatar Ex Moderator



 
Joined: Sat May 15, 2010 8:50 pm
Posts: 5335
Location: Long Island, NY
Has thanked: 58 times
Been thanked: 1035 times

Postby oldrider » Tue Oct 16, 2012 10:18 pm

Thanks for that Chas. At least I know where I stand with iGO8. I guess I'll wait until the user manual arrives and address the issue then. As Arnie says 'I'll be back'.
oldrider offline


Junior Member



 
Joined: Sun Oct 14, 2012 10:38 pm
Posts: 4
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby jmi » Thu Aug 01, 2013 8:39 pm

hey,

Does anyone could tell me how to install primo on peaklife GPS please ?
Indeed, i've tried many times, but it always fails :( Out of memory problems, resolution problems, etc...
jmi offline


Junior Member



 
Joined: Wed Jul 31, 2013 8:05 pm
Posts: 10
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby nabi » Fri Aug 02, 2013 8:09 am

It should not be that hard. Do you have the same unit and specs as in post #3?
________________________________________________________________________
When I do good, no one remembers, when I do wrong, no one forgets
.
I am in a permanent state of inactivity
I won't answer to any PM, so don't send me any
nabi offline


Ex Super Mod



 
Joined: Mon Dec 28, 2009 5:22 pm
Posts: 3547
Location: somewhere unknown
Has thanked: 39 times
Been thanked: 204 times

Postby jmi » Fri Aug 02, 2013 8:26 am

Actually, problem is, I think, my Primo version. I've tried many version of Primo 2.4, but some of them tell me out of memory problems, other say resolution problem...I should change my sys.txt, but I don't know what should i write in it ?

i've bought this GPS ==> [Please Register or Login to download file]

OS version: Win CE 5.0
CPU: Samsung S3C2416
Processor Speed (max): 400MHz
RAM: 128MB
FM Transmitter: 87.5-101.1MHz
(according to the website, but i should remember that in the leaflet it was 533mhz samsung CPU)

Thanks for your help
(and excuse my english, i'm from France ;-) )
jmi offline


Junior Member



 
Joined: Wed Jul 31, 2013 8:05 pm
Posts: 10
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby nabi » Fri Aug 02, 2013 8:42 am

The device (GPS) is enough powerfull, the screen resolution (320*240) is supported, but maybe not by your downloaded Primo.
Just to be 100% sure that you have a working (il devrait fonctionner ;-) ) build that supports your resolution : http://www.navitotal.com/showthread.php?12043-iGo-Primo-2.4-9.6.13-Complete-Torrent
________________________________________________________________________
When I do good, no one remembers, when I do wrong, no one forgets
.
I am in a permanent state of inactivity
I won't answer to any PM, so don't send me any
nabi offline


Ex Super Mod



 
Joined: Mon Dec 28, 2009 5:22 pm
Posts: 3547
Location: somewhere unknown
Has thanked: 39 times
Been thanked: 204 times

Postby jmi » Fri Aug 02, 2013 4:45 pm

Thanks for your answer. I'm getting this version, and keep you inform
jmi offline


Junior Member



 
Joined: Wed Jul 31, 2013 8:05 pm
Posts: 10
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby jmi » Fri Aug 02, 2013 5:44 pm

I've downloaded Primo, and used the installation instructions document...

But, when I first launched Primo, there's a message saying :
Out of memory.
requested : 1701978227
Cache : 0

My exact GPS specs :
3,5 inch touch panel TFT screen
320x240Pixel
CPU chipset : SAMSUNG S3C2416 processor 533Mhz
OS : WinCE.NET5.0 (Core Version)
128M DDR2 SDRAM

Any idea ?

Here's crash file : (it seems that this file is actually useless but just in case...)

Code: Select all
------------------------------------------------------
------------------------------------------------------
------------------ Crash Log Begin -------------------


Current System time: "2013-08-02 18:39:15"
Build version: 9.6.13.267029
Build configuration: Product--ARCHFAM
OS version: 5.0

   Uptime: 0 h 0 m 54 sec 0 msec

Memory Stats:

   FreeMemory: 100 MB, 944 KB, 0 B
   TotalUseableMemory: 101 MB, 948 KB, 0 B
   MaxMemory: 129 MB, 0 KB, 0 B
   ReservedMemory: 0 MB, 0 KB, 0 B
   LastRequestSize: 1623 MB, 136 KB, 115 B
   ActualCacheSize: 0 MB, 0 KB, 0 B
   GarbageSize: 0 MB, 0 KB, 0 B


WinCE CallStack snapshot (function names unknown - map file \ResidentFlash\Primo2\Primo2.map not found):

0x0a8ccd14      (A)
0x0a8cc2ec      (A)
0x0a8cc49c      (A)
0x0a021570      (A)
0x0a021b2c      (A)
0x0a022ab0      (A)
0x0a1b137c      (A)
0x0a1b3ca0      (A)
0x0a1b53c4      (A)
0x0a8d8cc4      (A)
0x0a429350      (A)
0x0a0611d4      (A)
0x0a061380      (A)
0x0a8f6d14      (A)
0x0a05ece8      (A)
0x0a429350      (A)
0x0a09d048      (A)
0x0a09d0c0      (A)
0x0a05ca8c      (A)
0x0a05c794      (A)
0x0a05efb8      (A)
0x0a05ffe8      (A)
0x0a28c3d8      (A)
0x0a28c5ec      (A)
0x0a09cd18      (A)
0x03f8ddf0      (A)


Error message:

Out of memory.
Requested: 1701978227
Cache: 0


Global status:

   bInFocus: 0
   bMouseDown: 0
   bInLogic: 0
   bInRender: 0
   CurrentState[128]:
   GPS Pos: (0.000000,0.000000)
   Camera: pos:(0.000000,0.000000) rot:0 persp:0 zoom:0.000000 eng=0)


------------------- Crash Log End --------------------
------------------------------------------------------
------------------------------------------------------
jmi offline


Junior Member



 
Joined: Wed Jul 31, 2013 8:05 pm
Posts: 10
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby chas521 » Fri Aug 02, 2013 10:24 pm

How much content did you put into the program?
If it ain't broke don't fix it!
ALWAYS BACK-UP YOUR FILES/FOLDERS BEFORE MAKING EDITING CHANGES!

Please do NOT post any thanks. Simply press the hand icon with the "thumb up" which is the thank you button.
chas521 offline


User avatar Ex Moderator



 
Joined: Sat May 15, 2010 8:50 pm
Posts: 5335
Location: Long Island, NY
Has thanked: 58 times
Been thanked: 1035 times

Postby jmi » Sat Aug 03, 2013 5:50 am

Just put the minimum indicated in instructions : base program, 1 TTS voice file and 1 interface language file...
jmi offline


Junior Member



 
Joined: Wed Jul 31, 2013 8:05 pm
Posts: 10
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Next

Return to Chit-Chat

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


cron