Facebook Twitter RSS Feed      

Issue with hotmail

We have an issue with hotmail, outlook or live emails, please update your email address to Gmail or something like or you will be not able to receive notifications...
Thank you for your understanding.
:023:

Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/25, G   

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/25, Go1xxx - please read!

Post Number:#61 » Postby gekiy » Sat Jan 09, 2016 5:00 pm

I had a look at my VIA 135 updating gps-fix and mapshare. That with wireshark under Win7 with MyDrive; works just fine. There is quite some crosstalk between MyDrive and TomTom services via http and https, as well as MyDrive and usb-connected device via http(for status) and device port 3129(reverse-proxy for http[s]). Via that reverse-proxy port the device queries TomTom http and https services. I saw the device sending the cert or key for https queries. Sadly, my knowledge ends with saving all the traffic with wireshark. So, if anyone is interested ...

Then I downloaded the navcore ttpkg from http://download.tomtom.com/sweet/navcore/00000000-0084-0012-0710-013705962092_system-update.ttpkg{,.md5}, which is as far as I can guess the one for my device. At least it fit my device info shown from TomTom device info menu. Extracted the data and mounted the squashfs rootfs.img.new. There I found some interesting files I list here, descriptions are just guessed:
ssh authorized_keys wrote:# find -type f -name authorized_keys
./home/factory/.ssh/authorized_keys
./root/.ssh/authorized_keys
rsa key; for access to tomtom pnd https service I saw in wireshark? wrote:# find -type f -name 'pnd*'
./etc/pnd.dss
./etc/pnd.rsa
various key descriptions wrote:# find -type f -name '*.pem'
./etc/package-publickey-content.pem
./etc/package-publickey-dev.pem
./etc/package-publickey.pem
./etc/srvcerts/cpr.pem
./etc/srvcerts/ods.pem
./etc/srvcerts/pkgdownload.pem
download, verify and install ttpkg wrote:./usr/lib/jobhandlers/pkginstall

Maybe it is possible somehow that the validate_* functions return '0'?! I do not know, though.

How to generate a rsa key for signing file files:
http://developer.tomtom.com/products/bridge/distribute/Updater "Section: Secure update locations"

Well, I wonder if these infos help anyhow?!

edit #1
May I post links to the navcore package?

Welcome to Navitotal!!
Posting links to other forums is a big NONO!!!

tendriver
Super Mod
gekiy offline


Junior Member



 
Joined: Sat Jan 09, 2016 4:29 pm
Posts: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/25, Go1xxx - please read!

Post Number:#62 » Postby amazing » Mon Jan 11, 2016 8:51 am

Hi all
I hope the new year find you all well.
is it possible to add latest speed cams as POI on this ranges?
:)
amazing offline


Junior Member



 
Joined: Sun Dec 20, 2015 3:08 pm
Posts: 27
Has thanked: 18 times
Been thanked: 3 times

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/25, Go1xxx - please read!

Post Number:#63 » Postby tendriver » Mon Jan 11, 2016 7:03 pm

amazing wrote:is it possible to add latest speed cams as POI on this ranges?

TT Official Speedcams = NO
Third party speedcams = ???
I do not give help by PM. It deprives our other members of a chance to learn. Please post your issue in the appropriate forum/thread. You will get an answer.
tendriver offline


User avatar Ex Super Mod



 
Joined: Thu May 20, 2010 4:43 pm
Posts: 12981
Has thanked: 349 times
Been thanked: 644 times

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/25, Go1xxx - please read!

Post Number:#64 » Postby amazing » Tue Jan 12, 2016 10:58 am

tendriver wrote:
amazing wrote:is it possible to add latest speed cams as POI on this ranges?


Third party speedcams = ???


Hi is this solution possible?
:)
amazing offline


Junior Member



 
Joined: Sun Dec 20, 2015 3:08 pm
Posts: 27
Has thanked: 18 times
Been thanked: 3 times

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/25, Go1xxx - please read!

Post Number:#65 » Postby amazing » Fri Jan 15, 2016 10:22 am

amazing wrote:
tendriver wrote:
amazing wrote:is it possible to add latest speed cams as POI on this ranges?


Third party speedcams = ???


Hi is this solution possible?
:)



Hi All
just to let you guys know.
yes its possible with 3rd party POI as camera. via tomtom drive.
I did it on my via 135.
:)
amazing offline


Junior Member



 
Joined: Sun Dec 20, 2015 3:08 pm
Posts: 27
Has thanked: 18 times
Been thanked: 3 times

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/25, Go1xxx - please read!

Post Number:#66 » Postby navitdavid » Thu Mar 24, 2016 7:59 am

Hi All,

I've started with the first few lines of the first post in this topic, it's dated back to 2012, saying no solution for nc 10+ since Sep 2010. I was curious to see what happend 4 years later. But then I noticed the solution should be posted in the first topic.
We can assume that, it's very like won't be solved. The only way to fix this problem to find some bug in the making. But looks they made a flawless work :022:
As you can see, even the Enigma machine in WW2 would not have been cracked if that hasn't had a flaw in it. Even with todays technology, if you turn the 158962555217826360000 combinations of the machine, into the easily crackable NTLM hash type, you won't crack it within 20 years,by using a residental power supply 230V x 13A, and that was a mechanical machine from 60 years ago.

Surprisingly the second hand TomTom unit prices hasn't been raised.You still can buy them for £20 with a possibility to put a 4GB card in it.Even can you turn it to a Truck,Bus navigation for less than 10% of the original price.

Is it possible to put an old 8.xx or 9.xx Navcore on the new devices?
navitdavid offline


Junior Member



 
Joined: Mon Mar 21, 2016 10:16 pm
Posts: 32
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/25, Go1xxx - please read!

Post Number:#67 » Postby tendriver » Thu Mar 24, 2016 1:24 pm

navitdavid wrote:Is it possible to put an old 8.xx or 9.xx Navcore on the new devices?

Welcome to Navitotal.

NO!!!
I do not give help by PM. It deprives our other members of a chance to learn. Please post your issue in the appropriate forum/thread. You will get an answer.
tendriver offline


User avatar Ex Super Mod



 
Joined: Thu May 20, 2010 4:43 pm
Posts: 12981
Has thanked: 349 times
Been thanked: 644 times

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/25, Go1xxx - please read!

Post Number:#68 » Postby Howithz » Tue Apr 26, 2016 5:59 am

Will it be possible for me to add a map (UK & Ireland) into my Start20 via a MicroSD?
I currently have Central Europe maps installed and I would like to add UK & Ireland maps into them as I will be traveling to UK soon.
Thank you!
Howithz offline


Junior Member



 
Joined: Tue Apr 26, 2016 5:58 am
Posts: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/25, Go1xxx - please read!

Post Number:#69 » Postby holyhead » Tue Apr 26, 2016 7:09 am

Yes you can buy one via MyDriveConnect.
holyhead offline


V.I.P Member



 
Joined: Tue Jan 26, 2010 11:30 am
Posts: 1128
Has thanked: 8 times
Been thanked: 180 times

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/2

Post Number:#70 » Postby tomverbinnen » Wed Jun 15, 2016 7:41 pm

Hello,
can I add US maps on my TomTom VIA? (without buying them...)
Thanks.
tomverbinnen offline


Junior Member



 
Joined: Wed Jun 15, 2016 7:34 pm
Posts: 3
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/2

Post Number:#71 » Postby fredderf » Wed Jun 15, 2016 7:56 pm

tomverbinnen wrote:Hello,
can I add US maps on my TomTom VIA? (without buying them...)
Thanks.


Not with that model...you'll have to buy them
fredderf offline


Moderator



 
Joined: Sun Nov 17, 2013 2:23 pm
Posts: 1144
Location: UK
Has thanked: 36 times
Been thanked: 678 times

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/2

Post Number:#72 » Postby navitdavid » Thu Jun 16, 2016 10:48 am

tomverbinnen wrote:Hello,
can I add US maps on my TomTom VIA? (without buying them...)
Thanks.


You better off if you buy an Android phone(won't work on a tablet) and install the 'TomTom GO Navigation GPS Traffic v1.9 (1273)' it's only 51 MB to download from torrent, than you can download selected maps through the (cracked) TomTom Go Mobile app.
navitdavid offline


Junior Member



 
Joined: Mon Mar 21, 2016 10:16 pm
Posts: 32
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/2

Post Number:#73 » Postby tomverbinnen » Thu Jun 16, 2016 5:56 pm

ok, that's a pity..
which models does support putting US maps on?
I can cheply buy a Tom tom One 3rd Edition (4n01 .002) - will that do to get the US maps on? or a tomtom go 300, or tomtom one xl?
tomverbinnen offline


Junior Member



 
Joined: Wed Jun 15, 2016 7:34 pm
Posts: 3
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/2

Post Number:#74 » Postby fredderf » Thu Jun 16, 2016 6:04 pm

tomverbinnen wrote:ok, that's a pity..
which models does support putting US maps on?
I can cheply buy a Tom tom One 3rd Edition (4n01 .002) - will that do to get the US maps on? or a tomtom go 300, or tomtom one xl?


It's not the model that's important, it's available space of the internal drive that will be the issue because US and Europe maps are quite big.

Try and buy a model that has an SD card slot and 64MB of RAM like a Go x20, x30, x40 , x50
fredderf offline


Moderator



 
Joined: Sun Nov 17, 2013 2:23 pm
Posts: 1144
Location: UK
Has thanked: 36 times
Been thanked: 678 times

Re: Important note for new Tomtom models like VIA, Start20/2

Post Number:#75 » Postby dlugii7 » Tue Aug 16, 2016 9:43 pm

Hi.

I have New idea.
When I connect SD card to linux computer I show 2 files (4GB card).
I merge this files and mont.
Change map, cuple lines text files abau meta and dtc files.
Split files again.
Device (Start 60) see the map, but cannot use this map on this device.
Somebody hae some idea to generate dtc file to this device?

PS.
Command line what i was used:
cat TOMTOM.00[0-1] > tomtom.full
sudo mount -t ext2 tomtom.full /home/przemek/tomtom/tomtom-disk
{in this part i chenged maps}
sudo umont /home/przemek/tomtom/tomtom-disk
split -b 2147483648 tomtom.full new
Spited files chenge name to TOMTOM.000 and TOMTOM.001
And copy again do sd card.
dlugii7 offline


Junior Member



 
Joined: Sat Jan 17, 2015 6:10 pm
Posts: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PreviousNext

Return to Tutorials

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest